Waarom een SSL certificaat?

Ga jij dieper in een website zoeken of verzend je een contactformulier als je de melding NOT SECURE krijgt? Vast niet. Is jouw website nog niet voorzien van een SSL-certificaat dan is het zaak dat snel te doen, want het kan je business en conversie kosten.

Vertrouwd gevoel

Door het toevoegen van een SSL certificaat is op de hele website het groene slotje “veilig” zichtbaar. Dit wekt vertrouwen bij bezoekers. In tijden van phishing zijn bezoekers toch bang dat hun gegevens gestolen worden of in verkeerde handen terechtkomen.

Encryptie van de gegevens

Als je een contactformulier, inlogscherm of betaalmodule op je website hebt, dan laten bezoekers gegevens achter die ze versturen over het internet. Bij een normale onbeveiligde HTTP-verbinding tussen de server en browser worden de gegevens open en bloot verzonden. Er wordt steeds meer misbruik gemaakt door criminelen van die ‘open’ verzendingen. Met een SSL certificaat worden de gegevens versleuteld en dus veilig verzonden.

Hoger scoren in Google

Chrome is momenteel de browser die door de meeste mensen wordt gebruikt. Google waarschuwt als sinds 2017 bezoekers die in een incognito venster naar een HTTP site surfen dat de site niet veilig is. Google kondigt aan dat dit het begin is en dat ze een website ook in zoekresultaten afrekenen wanneer een website niet beveiligd is. Een SSL certificaat draagt dus ook bij aan een hogere ranking in Google.

Wil je ook hoger scoren in Google en een betere conversie ratio? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken of wij jouw website beter kunnen maken.

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Vrij vertaald is het een extra veilige laag over het webverkeer. Met SSL wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden. Een beveiligde website herken je aan het groene slotje voor de URL die HTTPS aangeeft in plaats van HTTP. Met een SSL certificaat kunnen gegevens in een contactformulier of bestelling in een webshop niet meer worden onderschept. Er zijn diverse certificaten in omloop. Als je kiest voor de meest uitgebreide controle, dan zien bezoekers van je website een groene balk met je bedrijfsnaam. Zo weet een bezoeker direct met wie hij of zij te maken heeft. Dit wekt uiteraard vertrouwen.

Verschillende soorten SSL

In verband met de veiligheid van de informatie die klanten achterlaten op de website vindt Google het belangrijk dat de verbinding van de bezoeker naar de website versleuteld is. Dat gebeurt door middel van een SSL certificaat. Is er geen certificaat dan geven browsers een waarschuwing dat de website niet veilig is. Deze melding wordt de komende tijd wat agressiever met afhakers in de customer journey tot gevolg.

Er zijn twee soorten certificaten:

1. Eenvoudig (resulteert in een groen slotje in de adresbalk van de webbrowser).
2. EV (ofwel Extended Verification, een uitgebreider certificaat waarbij jouw bedrijf als organisatie worden gecontroleerd op juistheid van gegevens. Dit certificaat resulteert in een groene balk met jouw bedrijfsnaam).

Een van beide certificaten kan worden gekozen. Ze worden doorgaans voor twee jaar afgenomen.

Daarnaast is het zo dat gebruikers van websites inmiddels de aanwezigheid van een EV certificaat (waarbij dus de bedrijfsnaam in de groene balk wordt getoond) een teken van professionaliteit en kwaliteit vinden.

Waar schaf ik een SSL-certificaat aan?

De Wet Bescherming Persoonsgegevens schrijft voor dat websites die wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie verwerken, goed beveiligd moeten zijn. De Autoriteit Persoonsgegevens adviseert hiervoor SSL of een andere up-to-date versleutelingsmethode toe te passen en kan in het uiterste geval een boete tot 4500 euro uitdelen. Echter, zo’n 86% van de Nederlandse bedrijfswebsites die privacygevoelige gegevens verwerken hebben de beveiliging daarvan onvoldoende op orde. Naast veiligheidsrisico’s voor sitebezoekers dreigen ondernemers hierdoor steeds meer omzet mis te lopen (bron: SIDN).

Het is daarom bijna niet meer de vraag of je SSL op de website gaat installeren, maar wanneer je dat gaat doen. Aemotion adviseert graag bij het uitzoeken welk certificaat het beste bij jouw website past en inplementeert deze. Ook wanneer je een website laat maken.

SSL is noodzakelijk voor een goed zoekresultaat. Aemotion helpt haar klanten

Ik wil graag vrijblijvend meer informatie ontvangen