SEA – Google Ads campagne

Adverteren in de zoekmachine (SEA). Je ziet de advertenties als ondernemer vast vaak staan en denkt: ‘Ik wil ook een Google Ads campagne en meer rendement uit advertising halen. Maar wat is het, hoe ik dat en wat levert het me op?’ Aemotion adviseert en kan het volledige traject voor je regelen.

Omdat ruim 95% van de mensen in Nederland Google gebruikt is een Google Ads campagne in de meestgebruikte zoekmachine de beste manier om op internet te adverteren. Dat is Search Engine Advertising, afgekort SEA. De belangrijkste eigenschap van zoekmachineadvertenties is dat ze zijn gekoppeld aan een specifieke zoekopdracht en dus zeer relevant zijn voor de zoeker/consument. Ze kunnen zomaar op zoek zijn naar jouw product of dienst! En dus móet je zichtbaar zijn. SEA hoort bij succesvol online ondernemen.

grafiek SEA aemotion

SEA stappenplan

Een strategisch plan. Dat is nodig om vruchten te plukken van je Google Ads campagne. Net zoals je een advertentie maakt(e) in print, denk je erover na wat je te vertellen hebt en wat je wilt verkopen.

De allereerste stap is vindbaarheid en een gedegen SEO-onderzoek. Want waar scoor je op, wat zijn de keywords die je concurrenten gebruiken? Dat gaan we uitzoeken en met die kennis gaan we naar SEA. SEO en SEA gaan tenslotte hand in hand.

Re-targeting

Een Google Ads campagne is effectief, maar niet meteen bij de eerste klik heb je contact met de potentiële klant. Uit onderzoek blijkt dat leads pas na de zevende keer dat ze met je bedrijf in aanraking komen ook in conversie worden omgezet en dus omzet. Een lange weg, maar Keulen en Aken zijn ook niet in een weekend gebouwd. Door middel van re-targeting zorgen we ervoor dat toekomstige klanten je bedrijf vaker zien. Hoe we dat doen? Met pixels, banners en een uitgekiende online-campagne.

Strategisch plan opstellen
Wat wil je bereiken met je Google Ads campagne? Dat zoeken we samen uit en gaan vervolgens productkeuzes vaststellen, zoekwoorden screenen en bepalen of we re-targeting gaan inzetten? Aemotion zorgt voor een compleet rapport voor SEA.

Inrichten campagne
Wanneer het rapport klaar is, kan Aemotion je helpen om je Google Ads-omgeving in te richten voor je advertentiebudget. We plaatsen pixels, schrijven advertentieteksten, ontwikkelen banners en starten je campagne op. Wij zijn door Google gecertificeerd.

Campagne management
Aemotion kijkt dagelijks hoe de campagnes presteren. We passen zoekwoorden aan, passen weging m.b.t. platformen aan. Kijken naar welke advertenties goed presteren en welke minder. Heel veel facetten van de online campagnes worden dagelijks geanalyseerd en direct bijgestuurd voor optimaal rendement.

SEA aemotion

Op naar resultaten!

Hoe meet je de resultaten? Wanneer je in print adverteert kun je niet zien wat er met je advertentie is gebeurd. Bij SEA is constante monitoring mogelijk. Echt resultaat heb je nooit direct, dat vergt een aantal dagen, weken of zelfs maanden. Maar ondertussen kunnen wij voor je kijken of een trefwoord beter werkt of dat we aanpassingen moeten doen. Gaat de concurrentie zich aanpassen aan jou of moet jij je aanpassen? En hoe gaat het in de merchant-afdeling van Google? Moet je de artikelen in je shop anders aanprijzen, nieuwe trefwoorden toevoegen of een betere prijs dan je concurrent hebben?

SEA training

Uiteraard kun je ook zelf aan de knoppen draaien. Wij geven daarvoor ook een training en kunnen met jou een aantal keren per week of maand meekijken zodat je weer op het juiste spoor zit en je je online marketinggelden straks op de juiste wijze besteedt.

Ik wil graag vrijblijvend meer informatie ontvangen