SEA - Adwords campagne in Google

Adverteren in de zoekmachine (SEA). Je ziet de advertenties als ondernemer vast vaak staan en denkt: ‘Ik wil ook een Adwords campagne in Google. Maar wat is het, hoe ik ik dat en wat levert het me op?’ Aemotion kan alles voor je regelen.  

Omdat ruim 95% van de mensen in Nederland Google gebruikt is een Adwords campagne in Google de beste manier om op internet te adverteren. Dat is Search Engine Advertising, afgekort SEA. De belangrijkste eigenschap van zoekmachineadvertenties is dat ze zijn gekoppeld aan een specifieke zoekopdracht en dus zeer relevant zijn voor de zoeker/consument. Ze kunnen zomaar op zoek zijn naar jouw product of dienst en dus móet je zichtbaar zijn. SEA hoort bij succesvol online ondernemen. 

Google-adwords-foto-SEA-aemotion

SEA stappenplan

Een strategisch plan. Dat is nodig om vruchten te plukken van je Adwords campagne in Google. Net zoals je een advertentie maakt(e) in print, denk je na wat je te vertellen hebt en wat je wilt verkopen.

De allereerste stap is vindbaarheid en een gedegen SEO-onderzoek. Want waar scoor je op, wat zijn de keywords die je concurrenten gebruiken? Dat gaan we uitzoeken en met die kennis gaan we naar SEA. SEO en SEA gaan tenslotte hand in hand.

Re-targeting

Een Adwords campagne in Google is effectief, maar niet meteen bij de eerste klik heb je contact met de potentiële klant. Uit onderzoek blijkt dat leads pas na de zevende keer dat ze met je bedrijf in aanraking komen ook in conversie worden omgezet en dus omzet. Door middel van re-targeting zorgen we ervoor dat toekomstige klanten je bedrijf vaker zien. Hoe we dat doen? Met pixels, banners en een uitgekiende online- campagne.

Website laten bouwen met SEO guru stap 1

Strategisch plan opstellen
Wat wil je bereiken met je Adwords campagne in Google? Dat zoeken we samen uit en gaan vervolgens productkeuze vaststellen, zoekwoorden screenen en bepalen of we re-targeting gaan inzetten? Aemotion zorgt voor een compleet rapport voor SEA.

Inrichten campagne
Wanneer het rapport klaar is, kan Aemotion je helpen om je Adwords-omgeving in te richten voor je advertentiebudget. We plaatsen pixels, schrijven advertentieteksten, ontwikkelen banners en starten je campagne op.

Website laten bouwen met SEO guru stap 2
SEO guru stap 3 door websitebouwer Aemotion

Campagne management
Aemotion kijkt dagelijks hoe de campagnes presteren. Passen zoekwoorden aan, passen weging m.b.t. platformen aan. Kijken naar welke advertenties goed presteren en welke minder. Heel veel facetten van de online campagnes worden dagelijks geanalyseerd bijgestuurd.

SEA-adwords-campagne-google-jackpot-aemotion-online-adverteren

Op naar resultaten!

Hoe meet je de resultaten? Wanneer je in print adverteert kun je niet zien wat er met je advertentie is gebeurd. Bij SEA is constante monitoring mogelijk. Echt resultaat heb je nooit direct, dat vergt een aantal dagen of maanden. Maar ondertussen kunnen wij voor je kijken of een trefwoord beter werkt of dat er aan gepast moet worden. Gaat de concurrentie zich aanpassen aan jou of moet jij je aanpassen? En hoe gaat het in de merchant-afdeling van Google? Moet je de artikelen in je shop anders aanprijzen, nieuwe trefwoorden of betere prijs?

SEA training

Uiteraard kun je ook zelf aan de knoppen draaien. Wij geven daarvoor ook een training en kunnen samen met je een aantal keren per week of maand met je meekijken zodat je weer op het juiste spoor zit en je je online marketing gelden straks op de juiste wijze weet te besteden.

Ik wil online adverteren

Ook geïnteresseerd in een SEA- Adwords campagne in Adwords, maar je weet niet hoe? Bel ons op 088 – 0118118 of vul het contactformulier in voor een SEA advies.

Fields marked with an * are required
SEA - Adwords campagnes inzetten? Aemotion helpt je!